Het liefste doe ik NepWerk voor

Mensen die EchtWerk doen

01.

Onderwijs

Zoveel mooie onderwijsmensen zijn er. Vooral diegenen die het anders durven doen. Die met net zoveel liefde áán kinderen als ván kinderen leren. Die school echt leuk durven maken, niet bang zijn om als zichzelf voor de klas te staan en daarmee ‘a goddamn difference’ maken. Zeker wel serieus EchtWerk.

02.

Politie

Waakzaam & dienstbaar in de waarde van de rechtstaat. Best wel straat. Op straat. En voor de straat. Dat zijn de politiemensen waar ik van houd. Doen, gaan, altijd klaar staan, onder druk staan, van de waan, van de dag. Afstand kunnen nemen, reflecteren, vrijheid geven, vertrouwen, in gesprek. Allemaal gedreven om zo de wereld mooier te maken voor iedereen. Fijn om dingen te doen voor die politiemens en daarmee met mijn NepWerk een bijdrage te leveren aan het EchteWerk op straat.

03.

(Jeugd)zorg

Mensen die naar mensen kijken. Die het mooiste zien. In iedereen. Die zeggen; “Fuck the system, fuck het management, en fuck ‘de patiënt centraal’ als je toch niet luistert. Er met z’n allen omheen staan zeker, en niemand die erop af stapt. Laat mij maar even.” EchteZorg doet niet aan papieren nepwerk, en daar werk ik graag mee samen.